در شرایطی که خودروهای تویوتا و اشکودا با استقبال خوبی در سامانه مواجه شدهاند، حالا خبر از مشکل آتش گرفتن خودروهای وارداتی تویوتا و اشکودا رسیده است.
برخی فراخوانهای بینالمللی حاکی از این است که احتمالا برخی از خودروهای وارداتی با مشکل آتشسوزی مواجه خواهند بود. از جمله این محصولات باید به خودروهای تویوتا و اشکودا وارداتی اشاره کرد که اتفاقا فروش خوبی نیز در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی کسب کرده بودند.
مشکل آتش گرفتن خودروهای وارداتی تویوتا و اشکودا
اداره تنظیم بازار کشور چین اخیرا فراخوانی برای بیش از 570 هزار دستگاه تویوتای وارداتی در سالیان 2018 تا 2023 در دو جوینت ونچر تویوتا «FAW Toyota» و «GAC Toyota» ضادر کرده است. به نظر میرسد که این محصولات ایرادات فنی مهمی داشتهاند و این در حالی است که تویوتا کرولا و لوین وارداتی معین خودرو، از جمله محصولات همین دو جوینت ونچر هستند.
گرچه این خودروها با ایراداتی مانند تغییر مدل کفپوش یا قفل کمربندها مواجه بودهاند، اصلیترین دلیل این فراخوان نشت سوخت خودروها و آتشسوزی بوده که به آسیبهای جانی و مالی زیادی در چین منجر شده است.
تویوتا در فراخوان خود به مشتریان خریدار این خودروها توصیه کرده که تا زمان رفع ایراد از نزدیک شدن به منابع سوختی خودداری کنند. در این بیانیه همچنین اشاره شده که در صورت تشخیص نشت سوخت، فورا باید خودرو را خاموش کنید.
همزمان با این ماجرا، فولکس واگن استرالیا نیز فراخوانی برای اشکودا سوپرب و اکتاویا مدلهای 2020 تا 2024 صادر کرده و گفته میشود یک نقص فنی در این دو خودرو میتواند به آتشسوزی منجر شود. این مشکل نیز گویا حدود 3801 دستگاه از این خودروها را تحت تاثیر قرار داده است. اشکودا در این دو مدل توسط پارس ساتر به ایران وارد شده است.
اما آیا برای مشکل آتش گرفتن خودروهای وارداتی تویوتا و اشکودا چارهای وجود دارد؟ خریداران ایرانی این خودروها چه باید بکنند؟
مسئولیت واردکنندگان در مشکل آتش گرفتن خودروهای وارداتی تویوتا و اشکودا
اساسا نواقص فنی و ارسال فراخوان توسط خودروسازان بزرگ امری غیرعادی نیست، ولی مشکلات تحریمی، برخی محدودیتها و عدم حضور نمایندگی رسمی خودروسازان در ایران میتواند مسئله تعمیر این خودروها را دشوار کند.
در واقع فرآیند واردات خودرو به کشور به دلیل تحریمها در شرایط پیچیدهای انجام میشود. مثلا عموم خودروهای چینی و کرهای، جمعآوری شده از نمایشگاههای خودرو حاشیه خلیج فارس هستند. از طرفی محصولات برندهای لوکسی مانند تویوتا، لوکس واگن و آئودی نیز در جوینتونچرهایی در چین تولید شدهاند و این یعنی از پشتیبانی رسمی نمایندگی در ایران برخوردار نیستند.
از سوی دیگر واردکنندگان این خودروها نیز عموما شرکتهای کوچکی بدون توانایی پشتیبانی مناسب هستند که میتواند ضررهای بیشتری برای خریداران به همراه داشته باشد.
مطالب بیشتر در فارسی پالس:
- َشرایط فروش سایپا مرداد 1403 اعلام شد+جزئیات
- شرایط فروش سورن پلاس دوگانه سوز مرداد 1403 اعلام شد+جزئیات
- قیمت نهایی سهند S توسط پارس خودرو اعلام شد+امکانات
- قیمت گواهی اسقاط خودرو برای واردات خودرو کارکرده چقدر است؟
- شرایط فروش سورن پلاس مرداد 1403 اعلام شد+بخشنامه
- شرایط فروش دنا پلاس توربو اتوماتیک مرداد 1403 اعلام شد+بخشنامه
- شرایط فروش خودروهای GAC مرداد 1403 اعلام شد+بخشنامه
- طرح تبدیل ایران خودرو مرداد 1403 اعلام شد+جزئیات
- شرایط فروش کرمان موتور مرداد 1403 اعلام شد+بخشنامه، قیمت و جزئیات
- شرایط فروش کامیونت شاکمان مرداد 1403 اعلام شد+بخشنامه
- فروش قسطی آریزو 5 اسپرت مرداد 1403 آغاز شد
- طرح فروش اقساطی محصولات فردا موتور مرداد 1403 اعلام شد+جزئیات
- بازگشت پژو 207 صندوق دار به خط تولید ایران خودرو +مشخصات و امکانات جدید